Co dzisiaj na obiad? Jakie macie pomysły? Ja już wiem, co
zrobię (wystarczyło zerknąć do zamrażarki). W oczy rzuciły się żeberka :)
Całkiem niedawno (hm, w zeszłym tygodniu :D) mieliśmy na obiad pieczone żeberka
i wyszły tak pysznie, że dzisiaj powtórka :-)
Kiedyś piekłam w specjalnym worku i przyprawach Winiary.
Były dobre, ale jednak lepiej samemu zrobić mieszankę przypraw... (+ oczywiście miód).
Poniżej zdjęcie, które mam nadzieję, zachęcą Was do
przygotowania żeberek.
Szczegółowy przepis zbędny, bo i prosty. Należy zaopatrzyć
się w różne przyprawy, miód, zamarynować żeberka (najlepiej na kilka
godzin/noc) i upiec w piekarniku/na patelni J
Do tego ziemniaczki, ogórek... POLECAM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz