inspiracja - poezja smaku
Składniki
1 duża cukinia
2 marchewki
pół cebuli
6 łyżek mąki
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
1 ząbek czosnku
świeży koperek, szczypiorek
płaska łyżeczka soli morskiej
pół łyżeczki pieprzu
olej do smażenia
Przygotowanie
Cukinie myjemy, obcinamy końce i bez obierania ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na około 10 min.
Po tym czasie cukinie odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy marchewkę (startą na grubych oczkach) cebulę (pokrojoną w kostkę), mąkę, jajka, jogurt, posiekany koperek, wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawiamy pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego
♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz