Idealny podwieczorek?
Ryż z jabłkami
Niezwykle proste danie, które zachwyca smakiem nawet tych bardzo wymagających :-)
Niebiański smak, cudowny aromat.
czego chcieć więcej?
Składniki *
ryż
jabłka
cynamon
mleko
cukier
2-3 jajka (białka)
* nie podaję ilości składników, zawsze gotuję na oko w zależności od liczby osób :-)
Przepis
Ryż Ugotować z mlekiem i wodą (w razie potrzeby w czasie gotowania dolewam mleko).
Dodać cukier.
Jabłka Obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Następnie dodać cynamon i cukier.
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć połowę ryżu, następnie jabłka i pozostały ryż.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wyłożyć na ryż.
Piec około 20 minut (do zarumienienia białek).
Temperatura 170 stopni
Można podawać ze śmietaną.
Smacznego
♥
to jedno z najwspanialszych dań na świecie :) szczególnie, kiedy przygotowuje je ktoś kochany :)
OdpowiedzUsuńcudowne, pyszne i proste:)
OdpowiedzUsuńto prawda :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak ciasto! :)
OdpowiedzUsuń