czwartek, 25 października 2012

Obiad: żeberka


Co dzisiaj na obiad? Jakie macie pomysły? Ja już wiem, co zrobię (wystarczyło zerknąć do zamrażarki). W oczy rzuciły się żeberka :) Całkiem niedawno (hm, w zeszłym tygodniu :D) mieliśmy na obiad pieczone żeberka i wyszły tak pysznie, że dzisiaj powtórka :-)

Kiedyś piekłam w specjalnym worku i przyprawach Winiary. Były dobre, ale jednak lepiej samemu zrobić mieszankę przypraw... (+ oczywiście miód).
Poniżej zdjęcie, które mam nadzieję, zachęcą Was do przygotowania żeberek.





Szczegółowy przepis zbędny, bo i prosty. Należy zaopatrzyć się w różne przyprawy, miód, zamarynować żeberka (najlepiej na kilka godzin/noc) i upiec w piekarniku/na patelni J


Do tego ziemniaczki, ogórek... POLECAM.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...