Przepis
Na początku marynujemy (najlepiej kilka godzin przed pieczeniem).
Do oliwy dodaję ulubione zioła i przyprawy - nacieram kurczaka.
Wstawiam do lodówki.
Po kilku godzinach:
Do słoika nalewam wody, nasadzam kurczaka i wstawiam go do naczynia żaroodpornego lub dużej głębokiej blaszki. Do blaszki/naczynia można również nalać wodę lub wrzucić pokrojone ziemniaki :)
Smacznego
W jakiej temperaturze był pieczony ten kurczak i jak długo ?
OdpowiedzUsuńAne tka,
OdpowiedzUsuńkurczak ważył prawie 1,5 kg więc piekł się około 1,5 godziny.
Jeśli chodzi o temperaturę to 30 min piekłam w 210 stopniach, następnie zmniejszyłam temperaturę do 180 stopni.
Pozdrawiam
Teraz już wszystko jasne i za to dziękuję :). Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń